Sportcharter vzw Hoekies

Beste spelers,

Lieve ouders, lieve kinderen,

 

Door lid te worden van de oekies Hockey Club R(h)ode, sluit u zich aan bij een jonge en dynamische club die als waarden tolerantie, fair play en respect hoog in het vaandel draagt. Hoekies Hockey Club R(h)ode is een tweetalige, gezinsvriendelijke club. Iedereen is welkom en wordt eerlijk behandeld. Ons doel is om recreatief teamhockey te promoten, maar niet om inter-club competities en individuele atletische ontwikkeling daardoor te verwaarlozen.

 

De inzet van Hoekies HC R(h)ode en onze coaches

 

Hoekies RHoekies HC R(h)ode erkent en accepteert de verschillen van ieder individu en wil de best mogelijke opleiding geven, rekening houdend met hun capaciteiten, niveau en sportieve prestaties.

Wij zetten ons in om elk individu de coaching te geven die nodig is om het gewenste speelniveau te kunnen bereiken.

Wij stellen een gestructureerd en volledig opleidingsprogramma op, ontwikkeld door professionals en aangepast aan elke leeftijdsgroep/niveau. 

Wij verbinden ons ertoe te communiceren in het Frans of het Nederlands, in de taal van de deelnemer, 

Wij verbinden ons ertoe beschikbaar te zijn en te luisteren naar elk individu en zo snel mogelijk in te springen op de geuite wensen.

Wij bieden gemotiveerde en gepassioneerde coaches aan die de kinderen begeleiden, hen steunen en hen de tactieken en technieken van het spel bijbrengen.

Wij organiseren feestelijke en sportieve activiteiten die de leden in staat stellen zich in hun team en club te ontplooien om een sterke en duurzame banden te smeden, en wij financieren de uitrusting die de club nodig heeft om kwalitatieve trainingen te kunnen aanbieden.

Wij streven ernaar onze leden een aantrekkelijke, veilige, moderne en technisch hoogstaande infrastructuur aan te bieden.

 

De inzet van de ouders

 

Ouders oefenen uit, onderwijzen en versterken de universele waarden van tolerantie, fair play, en respect voor het team, de coach, scheidsrechters, trainers, vrijwilligers, de buurtbewoners, tegenstanders en faciliteiten/infrastructuur.

Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen te allen tijde en op tijd aanwezig zijn voor trainingen en wedstrijden, voor de hele duur van het seizoen. Zij zijn zich ervan bewust dat elke afwezigheid nadelig is voor het kind in zijn leerproces, voor het team in zijn ontwikkeling en voor de club in zijn sportief en pedagogisch project.

De ouders steunen de kinderen in hun ontwikkeling en moedigen hen aan tijdens trainingen en wedstrijden het beste van zichzelf te geven; zij feliciteren hen voor hun geleverde inspanningen.

Ouders moedigen kinderen tijdens wedstrijden aan op een positieve manier en laten sportieve beslissingen over aan de coach/scheidsrechter.

Ouders vermijden om de individuele prestaties van hun kinderen te vergelijken met andere spelers of zich te concentreren op een te hoge competitieve verwachting in deze teamsport. Zij benadrukken en stimuleren de vooruitgang van de ploeg.

Ouders respecteren de beslissingen van de club, die noodzakelijk zijn voor het goede verloop van haar missies. Zij respecteren de beslissingen van de coach en onderhouden een zo goed mogelijk contact met de coaches en coördinatoren.

Ouders worden actief betrokken bij het reilen en zeilen van de club, zodat deze goed kan functioneren. Zij nemen met hun kinderen deel aan de door de club georganiseerde activiteiten om een leuke familiale band en een positieve sfeer te creëren. 

 

De inzet van de spelers

 

Spelers nemen deel aan trainingen en wedstrijden door op tijd te komen met de juiste uitrusting, hun beste beentje voor te zetten en ernaar te streven vooruitgang te boeken en hun team vooruit te helpen en nooit op te geven.

De spelers hebben aandacht voor de adviezen van hun coaches en coördinatoren.

Spelers leven de universele waarden van tolerantie, fair play, en respect voor de regels, het team, de coach, scheidsrechters, trainers, vrijwilligers, tegenstanders, ouders, de buurtbewoners,faciliteiten/infrastructuur en uitrusting na.

Spelers leren met waardigheid te verliezen en met bescheidenheid te winnen.

Spelers leren hun grenzen kennen terwijl ze ernaar streven zichzelf te overtreffen door inzet, inspanning en het streven naar uitmuntendheid. Ze geven zich 100% in trainingen en wedstrijden, doen altijd hun best en geven nooit op.

De spelers hebben een positieve houding en invloed op hun teamgenoten in alle omstandigheden.

De spelers begrijpen dat hun gedrag, prestaties en inzet een directe invloed hebben op het team en de club als geheel beïnvloeden.

Door deze inzet zal het leren en spelen van hockey als basis dienen voor persoonlijke en teambuilding, voor de vorming en ontwikkeling van succesvolle en samenhangende teams, en dat Hoekies HC R(h)ode verrijkt zal worden door de bijdragen van ieder individu voor het welzijn van allen.

Het is door deze verbintenissen dat wij zullen bouwen aan een club waar het goed is, om plezier te hebben, betrokken te zijn, enthousiast te zijn en onze favoriete sport met plezier te beoefenen.